Ülkede 19 yeni ölümün gerçekleşmesiyle, virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 43'e yükseldiğini belirten Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü (RIVM) yetkilileri, söz konusu hastaların yaşlarının 63 ile 94 arasında olduğunu kaydetti.

Yeni tespit edilen 292 vaka ile ülkedeki enfekte kişi sayısının da bin 413'ten bin 705'e yükseldiği ifade edildi.

Rutte: Halkın büyük bir kısmı koronavirüs hastalığına yakalanacak

Hollanda başbakanı Rutte, Hollanda’nın koronavirüsle mücadelesinin uzun süreceğini belirterek, ülkede halkın büyük bir bölümünün hastalığına yakalanacağını söyledi.

Hollanda başbakanı Rutte, ulusa sesleniş konuşmasında, tüm halkı birbirine yardım etmeye çağırdı. Rutte'ye göre, bu krizi birlikte aşmamız gerekiyor. Koronavirüsün şimdilik aramızda kalacağı ve nüfusun büyük bir kısmının enfekte olacağı konusunda uyardı.

Rutte konuşmasına ülkenin karşı karşıya olduğu durumun altını çizerek, bunun ülkeler için eşi görülmemiş bir durum olduğunu ifade etti.

Başbakan, ölenlerin ailelerine başsağlığı ve hastaların iyileşmesini diledi. Yaşlılara ve hastalara odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, “Çok endişelendiğinizi anlıyorum. Sizin için riskleri en aza indirmek mutlak önceliğimizdir. " dedi.

Rutte "uzmanlara dinleme” çağrısında bulunarak. “Gerçek şu ki, koronavirüs aramızda ve şimdilik bizimle kalacak. Yakın gelecekte, Hollanda nüfusunun büyük bir kısmı virüse yakalanacaktır. " ifadesini kullandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU