Rotterdam mahkemesinde dün yapılan duruşmanın ardından bugün savcılık Bekir E.’ye vereceği cezayı açıkladı. 

Kamu yayın kuruluşu NOS’ta çıkan haberde, savcının Bekir. E.’nin Hümeyra’yı bilerek öldürdüğü nedeni ile 20 yıl hapis cezasına ve zorunlu tedavi (TBS) altında tutulması talebinde bulunduğu belirtildi. 

Bekir E. dün yapılan duruşmada, okula geldiğinde kokain etkisinin altında olduğu niyetinin öldürmek olmadığını savunmuştu. 

Hümeyra’nın ailesi katili Bekir E.’ye ömür boyu hapis cezası verilmesini istemişti.

16 yaşındaki Türk kızı Hümeyra, 18 Aralık 2018’de Bekir E. tarafından okul havlusunda vurularak öldürülmüştü.

2018 senesinde AD gazetesinde yayınlanan röportajda Hümeyra’nın ailesinin şu sözleri dikkat çekmişti. ’Polis bizimle oynadı, Polis ve yargı işlerini iyi yapsalardı Hümeyra hala hayatta olacaktı.’ ifadelerini kullanmışlardı.

Hümeyra, Rotterdam Tasarım Koleji okul avlusunda Bekir E. tarafından düzenli olarak tehdit ediliyordu. Bu nedenle ailesi defalarca polise şikayette bulunmuş ama ciddi bir tedbir alınmamıştı.

Adalet ve Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından yapılan araştırmaya göre, Hümeyra’nın içinde bulunduğu tehlike savcılık, polis ve aile içi şiddet merkezi tarafından koordineli çalışılmadığı için tespit edilemediği belirtilmişti.

Hümeyra’nın polis merkezinde her defasında şikayetini tekrar baştan anlatması gerektiği ifade edilmişti.

Bekir E.’nin daha önce tehdit ve kötü muameleden yargılandığı ve Hümeyra ile görüşme yasağı olduğu halde dosyıanın tehdit davası olarak görülmediği bilgisi paylaşılmıştı.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Fred Grapperhaus, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, polis ve savcılık Hümeyra’nın ailesinden özür dilemişti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın     

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!