Hollanda’nın Leiden kentinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Hollanda İslam Federasyonu’na (NIF-Milli Görüş) bağlı Fatih Camisi, Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Mimar Sinan Camisi ve Türk Girişimci Derneği (TOVER) yardım talebinde bulunan Leiden Gıda Bankasına maddi yardımda bulundu. 

Leiden kentindeki Türk toplumunu temsil eden 3 farklı kurum, el ele vererek Kovid-19 nedeniyle ülkede ekonomik sıkıntı yaşanmasından dolayı mağdur olan dar gelirli kişilerin ihtiyacını gidermek için 3000 avroluk gıda yardımında bulundu. 

TOVER Başkanı Durmuş Doğan, Mimar Sinan Camisi Başkanı Göksel Arıbaş, Fatih Cami Başkanı Fatih Kasapoğlu ve Leiden Belediyesi Meclis Üyesi Vahit Köroğlu, yardım için aldıkları gıda maddelerini Leiden Gıda Bankasına kendi elleriyle teslim etti. 

Doğan, Doğuş muhabirine yaptığı açıklamada, gıda bankasının talebi üzerine üç kurum bir araya geldiklerini ve birlik olup 3000 avroluk yardım etme kararı aldıklarını söyledi. 

Gıda bankasındaki görevlilerin çok memnun kaldığını belirten Doğan, “Bu krizde gıda bankasına fakir üyelerin artışından dolayı depolarında gıdanın çok az kaldığını söylediler. Ayrıca bu üyelerin yüzde altmışının Müslüman olduğunu öğrendik. Yardım yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Kasapoğlu da, “Hollanda’da yaşayan Türk ve Müslüman olarak yaşadığımız ülkenin sorunlarına duyarsız kalmamız ve yardım eli uzatmamamız düşünelemez.” ifadesini kullandı. 

“Bir nebze olsun katkıda bulunduk“

Kovid-19’dan dolayı zor dönemden geçildiğine işaret eden Kasapoğlu, “Bu zamanda ekonomik sıkıntıya düşen ailelere katkıda bulunarak sorunların aşılmasında bir nebze olsun katkıda bulunduk.” diye konuştu. 

“Müslümana da bu yakışırdı ve biz yakışanı yaptık”

Arıbaş da, Kovid-19’un ırk ve millet olarak hiç bir ayrım olmadığını gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Artık birleşme zamanı ve birlik beraberlik zamanı. Tepkiler olumlu ve güzeldi. Gıda yardımı azar azar zaten geliyormuş fakat bizim bir anda büyük bir TIR dolusu gıda maddesi ile gelmemiz çalışanları bile şaşırttı. Müslümana da bu yakışırdı ve biz yakışanı yaptık.”

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız   

Kaynak: Dogus.nl