ANP ajansının haberine göre, Avrupa Parlamentosunda uzun zamandır tartışılan kimliklerde parmak izi şartı Salı günü anlaşma sağlanarak onayladı.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği (AB), kimlik kartlarında parmak izi bulundurulmasını zorunlu hale getirme hazırlığı içindeydi.

Bu doğrultuda, AB Komisyonu bir düzenleme teklifi hazırladı. Teklif, AB üyesi vatandaşların kimlik kartlarına, parmak izi ve diğer biyometrik verilerin dahil edilmesini içeriyor. Böylece sahte belge kullanımının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

AB’nin merkezi Brüksel ilk adımı atarak Nisan 2019’dan itibaren kimlik kartlarında parmak izi bulundurulması uygulamasını hayata geçireceğini belirtti.

Hollanda'da, kimlik kartlarındaki parmak izi alınması daha önceki yıllarda zorunlu idi, ancak Avrupa birliğinin yasalarında zorunluluğu olmadığı için 2014'te kaldırılmıştı. Pasaporttaki parmak izi ise tüm AB üye ülkelerinde on yıl önce zorunlu olmuştu.

Kimlik kartı, tüm AB Üye Devletleri ve Türkiye de dahil olmak üzere yaklaşık kırk ülkede seyahat belgesi olarak geçerlidir.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!