Hükümet kaçak parayla mücadelede 3 bin euro üzerinde yapılan alış verişlerin nakit yapılmasını yasaklamak için yasa tasarısı sundu. Artık mutfak, araba gibi eşyaları almak için banka üzeriden ödeme yapılması gerekecek.

Kara para aklama dönemini sona erdirmek için hayata geçecek olan uygulamanın kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ayrıca bankalar, kara para akladığından şüphe duyduğu müşteriyi reddedebilecek.

Hollanda’da kara para kapsamda atılan en önemli adımlardan biri olan 500 Euro'luk banknotların piyasadan toplanması ve bir daha basılmayacak olmasının akabinde Avrupa ülkeleri kara para aklanması ve terörün finansmanının önüne geçmek adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. 

Bu adımlardan bir yenisi Hollanda Hükümeti tarafından atıldı. Yeni alınan karar doğrultusunda bundan sonra Hollanda'da 3 bin Euro üzeri nakit ödeme yasaklanması için bugün meslise yasa tasarısı sunuldu.

Grapperhaus (Adalet ve Güvenlik) ve Bakanlar Hoekstra (Finans) kapsamında alınan karar doğrultusunda artık Hollanda'da yapılan harcamalarda nakit olarak 3 bin Euro'dan fazla meblağ kullanılamayacak. 3 bin Euro'nun üzerinde nakit alış-veriş ya da ödeme yapan kişiler ise ceza ile karşı karşıya kalacak. 

Nakit ödemelerin 3 bin Euro üzerinde olduğu tespit edilmesi halinde ödemeyi yapan ve alan taraflara para cezası tatbik edilecek.

Hollanda'daki herhangi bir ödeme 3 bin Euro'yu geçtiği takdirde ödeme yapacak kışın bu tutarı ödeme alacak tarafa bankalar aracılığı ile yapması gerekecek. 

Örneğin 3 bin Euro'nun üzerinde bir tutar karşılığında koltuk takımı almak isteyen kişi; bu ödemeyi karşı tarafa elden yapamayarak ve ilgili tutarı satıcının banka hesabına yatıracak. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU