Hollanda’da her yıl toplam 12 bin kadın ve çocuk aile içi şiddete maruz kaldıkları ve  yaşamları tehlike içerdiği için , Polis ve Sosyal hizmetler kurumlarının desteği ile bir Kadın koruma evine ( Veilig thuis ) yerleştiriliyor.

Son aylarda sebebi bilinmeyen nedenle Koruma ve bakım evlerine aşırı başvuru yaşanıyor. 12 bin yatak kapasitesine sahip olan Kadın koruma evleri tamamen dolduğu bildirildi.

Hollanda’da 2018 yılında  219 bin aile içi şiddet (Huiselijk geweld en kindermishandeling ) vakası tesbit edilmiştir.

Aile içi şiddet tanımına çocuklara ve bayanlara fiziksel veya psikolojik şiddet, cinsel istismar, taciz ve çocukları mağdur etme girmektedir.

Normal şartlarda aile içi şiddet tespit edildiğinde aynı gün kadın ve çocuklara konaklama ayarlanması gerekmekte. Son dönemde doluluk oranındaki artış, aile içi şiddete maruz kalan kadınların güvensiz bir ortam olan bir Otele yerleştirildikleri bildirildi.

Bu konuda yetkililer, Hollanda Sağlık, Refah ve Spor Bakanı Hugo de Jong ile görüştüklerini ve Bakan'ın sorunların çözümü için bir komisyonun görevlendirilmesine karar verdiğini ifade ettiler.

Platform / Nejat Sucu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!