De Telegraaf gazetesinin haberine göre, Zaandam kentindeki Hannie Schaft ilkokulunda düzenlenen Amerika Haftası’nın son gününde sınıf, yerleştirilen rulet masasıyla bir kumarhaneye dönüştürüldü.

Kumar fişleri biten öğrencilere ise öğretmenleri, kıyafetlerini “satmalarını” önerdi. Bazı öğrencilerin böylece üzerlerindeki giysileri çıkarıp fiş karşılığı “sattığı” ileri sürüldü. Hatta, 11 yaşında iki erkek öğrencinin kısa sürede sınıfta iç çamaşırlarıyla kaldığı ifade edildi.

Fiş için kazağını çıkarıp “satan” kız öğrencinin anne ve babası okul yönetimine şikayette bulundu. Kızın ailesi, 11 yaşındaki çocuklara “soyunarak para kazanabileceklerinin öğretilmesini” doğru bulmadıklarını belirtirken, okul yönetiminden gelen, “bu durumdan başkalarını da bilgilendirmeleri halinde iftira atmakla suçlanacakları” yazılı iadeli taahhütlü mektupla iyice şok oldu.

Okul müdiresinin kumar oyunu için “masum ve eğitici” ifadesini kullandığı kaydedildi.

Veliler ve Eğitim (O&O) adlı kuruluş ise “sınırların aşıldığını” ve şikayetin yerinde olduğunu bildirdi. Okulun tepkisinin yapıcı olmadığına işaret eden O&O yetkilileri, “Her yerde hata yapılabilir, okullarda da. Şikayette bulunan velilere, resmi bir mektup göndermek yerine, ‘bunun olmaması gerekirdi’, ‘bize bunu bildirdiğiniz için çok teşekkür ederiz’ denilebilirdi” ifadesinde bulundular.

Haberi İnter Ajans'ın izniyle yayınlıyoruz.