RTL Nieuws'ın Sağlık Müfettişliği'nden elde ettiği bilgilerde Hollanda'da her ayn 20 kişi hastanelerde yapılan tıbbi hatalar nedeniyle hayatını kaybediyor. Yaklaşık 32 kişi ise zarar görüyor.

Bilgilerde 1 Ocak 2016 ile 9 Ekim 2017 tarihleri arasında Sağlık Müfettişliğine 1965 vakanın bildirildiği yer alıyor. Bu bildirilerin hastanelerde tıbbi hatalar nedeniyle hasatların zarar gördüğü veya hayatını kaybettiğinde yapıldığı belirtiliyor.

Sağlık Müfettişliğine bildirilen vakaların hastaneler tarafından incelendiği ve hataların nedeninin araştırıldığı aktarılıyor. Söz konusu tarihlerde 1163 vakada doktor veya sağlık ekiplerinin tıbbi hata yaptıkları saptanıyor. Bu rakam bildirilen vakaların yüzde 60'ını oluşturuyor.

Yapılan hatalar nedeniyle 471 hastanın hayatını kaybettiği,716 hastalarda geçici/kalıcı ciddi hasarlar oluştuğu veya sakat kaldığı aktarılıyor. Hayatını kaybeden hastalarda bebeklerle yaşlıların sayısının fazla olması dikkat çekiyor. 26 Bebek ve 291 65 yaş üzeri hastaların tıbbi hata sonucu hayatını kaybettiği bildiriliyor.



Foto: RTL Nieuws

SONHABER.EU