Hollanda’da hava sıcaklıklarının artması nedeniyle binlerce kişinin sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak plajlara akın etmesi devlet yetkililerini ikinci bir koronavirüs dalgasına neden olabileceği gerekçesiyle endişelendiriyor. Hollanda’da sağlık yetkilileri sahil şeritlerinde yeni kısıtlamalar planladıklarını açıkladı.

Belediyeler ”kabul edilemeyecek kadar çok" insanın sahillere gitmesi nedeniyle plajlara giden yolları kapatmak zorunda kaldı

Alman turistlerin denize girmek için geldiği Hollanda plajlarına, belediyeler gelmemeleri için çağrıda bulundu.

Hollanda’da belediyelerin sahillere ve göl kenarlarına çok sayıda kişinin güneşlenmek için gitmesinin ardından önlemleri artırabileceklerini duyurdu.

Hollanda'da yaz sıcaklığı

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), de Bilt şehrinde bugün öğle saatlerinde hava sıcaklığının 26,3 olarak ölçüldüğünü bildirdi.

Hava sıcaklığının 25 derece üzerinde olması nedeniyle yılın ilk yaz havasının yaşandığı belirtildi. Westdorp kasabasında hava sıcaklığı 28,7 derece ile ülkenin en sıcak yeri olarak belirlendi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU