Veiligheid NL'in açıkladığı raporda geçtiğimiz yıl 6100 kişinin alkol zehirlenmesiyle acil servislere başvurduğu, Bu kişilerin yüzde 60'ı 25 yaşından küçük ve yüzde 33'ü ise 18 yaşının altındaki gençler olması yetkilileri endişelendirdi.

Veiligheid NL çalışanı Birgitte Blatter, alkol zehirlenmesinde yaşanan artışın küçük yaşta olup kısa sürede çok fazla alkol tüketenlerden kaynaklandığını belirtti.

Çocuk doktoru Nico van der Lely, artışa sebep olanların 17 yaşındaki gençlerin olduğunu ifade ederek, '' o yaşlardaki gençler cool olmak için çok fazla alkol tüketiyor. Bu grup kullanmaması gerektiğini bildiği halde özellikle alkol çeşitleri arasında en sert olanını seçiyor. Bu durumda aldığı alkolü kaldıramayan gençler alkol zehirlenmesi gibi vakalarla karşılaşıyor'' sözlerine yer verdi.

Van der Lely son olarak, önümüzdeki yıllarda gençler arası alkol tüketiminde düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Gençlerin bu konuda bilinçlendiklerini gördüklerini ifade eden van der Lely, '' ebeveynler ve çocukların alkol konusunda bilinçlenmesi positif bir gelişmedir '' dedi.

SONHABER.EU