Hollanda Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Doktorlar Birliği Derneği (NVALT) başkanı Leon van den Toorn, AD gazetesine yaptığı açıklamada Hollanda’da Akciğer Doktorlarının ilk defa böyle geniş kapsamlı tedbirler alması gerektiğini açıkladığını ifade etti.

Akciğer Doktorları sözcüsü, "gidişat endişe verici" geçtiğimiz hafta çok ağır akciğer rahatsızlığı olmayan üç kişi elektronik sigara kullanımından sonra rahatsızladığını, bu sayı bugün itibari ile sekize ulaştığını açıkladı.

Hollanda Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Doktorlar Birliği Derneği (NVALT) Eylül ayında Nieuwsuur'a yaptığı açıklamada, Hollanda'da da elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı tahmin edilen 'gizemli akciğer hastalığı' olduğunu bildirmişti.

Hollanda Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Doktorlar Birliği Dernek başkanı (NVALT) Leon van der Toorn, yapılan bir anket çalışmasında çok ağır akciğer rahatsızlığı olmayan üç kişi elektronik sigara kullanımından sonra kan tükürmeye başladıklarını ifade etmişti.

Dünyada ise elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı tahmin edilen 'gizemli akciğer hastalığı' sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktığı bildirildi.

Hali hazırda toplam vaka sayısının 450 olduğu ve hepsinin elektronik sigara kullanımı sonrası akciğer problemi yaşadığı belirtildi. Ölüm ve hastalık vakalarının soruşturma altında olduğu belirtilirken; vatandaşlara, elektronik sigara kullanmamaları tavsiye edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!