HDV tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin ibadethane, cenaze ve düğünlerde 1 Temmuz’dan itibaren 100 kişinin bir araya gelebileceği kararına istinaden HDV’ye bağlı bütün camilerde mevcut durumun 1 Temmuz tarihine kadar devam etmesine karar verildiği belirtildi.  

Açıklamada, uzun süredir camilerden zorunlu olarak ayrı kalındığına vurgu yapılarak, sıkı koşullar altında, HDV’ye bağlı camilerin 1 Temmuz 2020’den itibaren ihtiyatlı bir şekilde yeniden açılacağı ifade edildi. 

İslamın bir insanı haksız yere öldürmeyi bütün insanlığı öldürmek gibi bir günah kabul ettiğine dikkat çekilerek, bu sebeple insanların ölümüne sebep olabilecek her türlü eylemden kaçınmanın herkesin dini, vicdani ve insani bir görevi ve sorumluluğu olduğu kaydedildi.  

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Camilerin açılacağı tarihte hazırlıksız yakalanmaması için cami giriş çıkışları ve bütün müştemilatın 1,5 metrelik mesafeye göre düzenlenmesi; ateş ölçer, dezenfektan malzemesi, maske temini, belli bir müddet herkesin kendi seccadesini getirmesi vb. konularda çalışmalar yapılması önem arz etmektedir. Ayrıca şube kadın kollarımızın HDV kadın kolları koordinatörü ile irtibata geçerek maske dikimi konusunda çalışmalar yapılması önem arz etmektedir.”

HDV Yönetim Kurulu’nun gelişmeleri günü birlik takip ettiği ve ilgili kurumlarla irtibat halinde çalışmalar yürüttüğü, yeni gelişmelerle ilgili şubelerin düzenli olarak bilgilendirileceği aktarıldı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
Haber: Dogus.nl