Hollanda'da direksiyon sınavına girebilmek için bekleme sırasının uzun sürmesi ve bu durumun tepkilere neden olmasının ardından CBR harekete geçti.

Hem personel hem de zaman açısından yaşanan sorunların giderilmesi için yeni düzenleme yapıldığını belirten CBR konuyla ilgili bilgi verdi. Yapılan açıklamada direksiyon sınavı için uzun bekleyişlere çözüm olarak akşam saatleri ve haftasonları da sınav yapılacağı bildirildi. Aynı zamanda emekli olam sınva hocaları da tekrar göreve çağrıldı.

Direksiyon sınavına katılmak isteyenler en az 7 hafta beklemek zorunda kalıyor. Giderek yoğunluğun artması ve bekleme süresinin uzamasından dolayı CBR'in yeni düzenleme ile yaşanan olumsuzlukları gidermesi bekleniyor. Yeni sınav hocaları için de eğitim şartlarında kolaylık sağlanacağı belirtiliyor.

CBR, '' yaşanan yoğunluk özellikle ekonominin iyiye gitmesinden dolayı transport ve lojistik sektöründe şöforlere ihtiyaç olması ve artık günümüzde çoğu kişilerin 17 yaşında sürücü kursuna başlmasından kaynaklanıyor. Geçtiğimiz yıl da aşırı yoğunluk yaşanmıştı. Bu yıl da yine aynı oranda olmasını beklediğimiz için çözüm üretmemiz gerektiğiniz düşündük. Bir çok sürücü kursu öğrencileri daha hazır olmadan direksiyon sınavına girmelerini sağlıyor bu da yine ayrı bir yoğunluğa sebep oluyor '' dedi.

SONHABER.EU