Hollanda Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Doktorlar Birliği Dernek başkanı (NVALT) Leon van der Toorn, ‘bu hafta konuyla ilgili 1100 üyemiz arasında bir anket düzenledik, çok ağır akciğer rahatsızlığı olmayan üç kişi elektronik sigara kullanımından sonra kan tükürmeye başladıklarını söyledi.’





Hastalarımızın bu zamana kadar bu tür rahatsızlıklarının olmadığını ifade eden dernek başkanı, elektronik sigara kullanımına bağlı 'gizemli akciğer hastalığı' çok daha fazla kişide olduğunu tahmin ediyor.





Dünyada ise elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı tahmin edilen 'gizemli akciğer hastalığı' sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktığı bildirildi.





Hali hazırda toplam vaka sayısının 450 olduğu ve hepsinin elektronik sigara kullanımı sonrası akciğer problemi yaşadığı belirtildi. Ölüm ve hastalık vakalarının soruşturma altında olduğu belirtilirken; vatandaşlara, elektronik sigara kullanmamaları tavsiye edildi.





ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), elektronik sigara kullanan kişilerde görülen ve henüz tıbbi olarak tanımlanamayan bu hastalığı, 'gizemli akciğer hastalığı' olarak adlandırıyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!