Hollanda Okullar Birliği Derneği başkanı Petra van Haren NOS'a yaptığı açıklamada ”Hollanda’da tüm okullarının kapatılması gerektiği düşünüyoruz, şuana kadar açık olmasını hayretle izliyoruz, İtalya’ya bakın. ilk ve orta okullarda virüsün yayılmasını engellemeliyiz." ifadelerini kullandı.

İlgili kurumlardan okullara verilen tavsiyelerin kafa karıştırdığını belirten Hollanda Okullar Birliği Dernegi, ''Milli Egitim Bakanlığı artık net kararlar alıp herkesi rahatlatmalıdır'' dedi.

Dernek ayni zamanda hükümetin de bir an önce harekete gecmesini istedi.

Hollanda’da koronavirüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 5

Vaka sayısının hızlı artmasının nedeninin bir kısmının Kuzey Brabant bölgesinde son günlerde yapılan sağlık araştırmasından dolayı olduğu ifade edildi.

Çarşamba günü vaka sayısı 121 kişi artarak 503 olmuştu.

614 kişinin 273’ünün Kuzey Brabant bölgesinde, 80’ısının Utrecht bölgesinde, 68’isinin Kuzey Hollanda bölgesinde ve 53’inin de Limburg bölgesinde olduğu aktarıldı. 239 kişinin hastalığa yurtdışında yakalandığı bilgisi paylaşıldı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU