Polis, olayın vehametini göz önüne alarak direk soruşturma başlattı. Yapılan açıklamaya göre, olay günü tutuklanan 5 kişi bugün Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.





Görgü tanıklarının sosyal medyada yaptıkları açıklamalara göre, oyun parkında bir eğlence düzenlenmişti ve aileler çocuklarıyla bu programa katılmışlardı. O sırada adı açıklanmayan bir adamın küçük bir kıza ahlaksız hareketlerle sarkıntılık ettiğinin görülmesi üzerine kargaşa çıktı. Kargaşa sırasında aldığı darbelerle komaya giren tacizci adam olay yerinde hayatını kaybetti.





Olay yerine çağrılan polisin adamı hayata geri döndürmek için yaptığı müdahaleler sonuç vermedi.





Hollanda tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan olay karşısında kamuoyu da şaşkın ve farklı tepkiler devam ediyor.





Bazıları, yapılanın doğru olmadığını ve herkesin kendi hükmünü verip uygulayamacağını söylerken, bazıları da bir pedofil sapığın öldürülmesini doğru bulduklarını söylüyorlar.





Tutuklanan 5 kişi serbest bırakıldı





Assen’da yaşanan 4 yaşındaki bir kız çocuğunun tacizi sonrasında bir adamın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili tutuklanan biri kızın babası olan 5 kişi serbest bırakıldı.





Polis yetkilileri serbest bırakılmalarına gerekçe olarak ölen adamın dayakla değil başka bir sebeple öldüğünün anlaşılmasını gösterdiler. Ölen adamın kesin ölüm sebebi ise adli tıp uzmanlarının raporuyla belirlenecek.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!