Bakanlık duyumlar ve mektupla yapılan başvurular üzerine 20 martta bir uzmana durumu araştırma görevi vermişti. Hazırlanan rapor üzerine de sorumluluğu belirlenen memurlar hakkında şikayette bulunulması kararlaştırıldı.

Yapılan açıklamada şikayetin memurların vergi dairesindeki görevleriyle ilgili olduğu özellikle belirtildi.

Bahsedilen ayrımcılığa maruz kalan ailelerin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte, yüzlerce belki binlerce aileyi ilgilendiren bir skandal olduğu tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili açıklamasında bakan Alexandra van Huffelen; “bu şikayetin mağdur aileler nezdinde oldukça değerli bir girişim olacağını düşündüğünü” söyledi.

Mağdur aileler, yıllara yayılan bir sıkıntının bir şekilde resmen gündeme gelmesinden memnun olsalar da, sonucun ne olacağı hakkında bir fikirleri olmadığı için süreci ihtiyatla takip ediyorlar.

Özellikle Türk ve Fas kökenli ailelerin mağdur durumda olduğu skandalın resmiyet kazanması ve şikayette bulunulacak kadar ileri gidilmesi ise bu ailelerin dolandırıcılık yaptığı ya da haksız yere yardımlardan faydalandığı gibi bir suçlamanın da düşmesi anlamına geliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Habernet