Hollanda’da binlerce çiftçi hükümetin tarım politikasını protesto etmek için Den Haag kentinde büyük çaplı bir gösterisi gerçekleştiriyor.
 
Den Haag’a çıkan bazı ana yolların trafiğe kapatılmasına rağmen, ülkenin her bölgesinden traktörleriyle gelen kızgın Hollandalı çiftçilerin protestoları kontrolden çıktığı bildirildi.

Belediye başkanı, güvenlik amaçlı meclise giden tüm yolların ordunun kurduğu bariyerlerle koruma altına aldığını söyledi.

Den Haag belediye başkanı göstericilerin itaatsizliklerini çok sert bir dille eleştirdi. Johan Remkes, "Çiftçiler yapılan anlaşmalara uymuyor bu kabul edilemez bu durum mahalle sakinlerini ve alışveriş yapan insanları tehlikeye sokuyor" dedi. 

Başbakan Rutte, çiftçileri polisin talimatlarını yerine getirmeye ve talimatları uymaya davet etti. Aksi takdirde hukuki işlemler yapılacağını açıkladı.

Hollanda'da üretici çiftçiler CO2 emisyonu konusunda gerekeni yaptık ve yarı yarıya düşürdük, şimdi yine yarı yarıya düşürmemiz isteniyor, buna karşın mazot yardımı, ürünlerin yeniden fiyatlandırılması gibi destek paketlerinin yıllardır yürürlüğe konmamasından şikayetçiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!