Araştırma enstitüsü KWR tarafından yapılan incelemeler sonucu Amsterdam'ın çeşme suyunda 51 bin bakteri tespit edildiği belirtildi. Çarşamba günü açıklanan rakamların beklenilen üzerinde olması yetkilileri şaşırttığı bildirildi.

ABD'de suyun klorlanması nedeniyle sadece 6 bin bakteri çeşidinin bulunduğu ve Hollanda'da böyle bir işlem gerçekleşmediği için oranın 51 bin olmasına sebep olduğu tahmin ediliyor. Bir şişe spa blauw suyunda ise bakteri çeşidinin 10 bin olduğu açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan KWR, '' yaptığım araştırmada bu kadar bakteri çeşidi ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Çok olmasının yanı sıra suyun bilmediğimiz çeşitleri de barındırdığını farkettik. Bakterilerin oluşmasına su hatlarının neden olmadığını tespit ettik. Bidon, pet şişe gibi ürünlerde bekletilen suların çeşmeden direk akan sudan çok daha farklı olduğunu ve sağlığa zararlı olmadığını gözlemledik'' ifadelerini kullandı.

Araştırmaya katılan Waternet, '' Hollanda'da suyumuz temizdir gönül rahatlığı ile çeömeden suyunuzu kullanabilirsiniz '' açıklamalarında bulundu.

SONHABER.EU