Hollanda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugünden itibaren, kişilerin, eğitim ve sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde yüzlerini tanınmayacak şekilde tekstil, maske veya kask gibi unsurlarla kapatmasının yasaklandığı bildirildi.





Açıklamada, yasağın geçerli olduğu söz konusu yerlerde çalışanların, burkalı kadınların yüzünü açmasını veya binayı terk etmesini isteyebileceği, buna uyulmadığı takdirde ise polisin devreye girebileceği ve kişinin ceza alma riski olduğu belirtildi.





Yasak önerisi ilk kez 2006 yılında aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından gündeme getirildi.





Wilders, ‘göçmen kadınların topluma uyumunu engellediği’ gerekçesiyle genel bir burka ve peçe yasağı önermişti.





Hollanda'da kamusal alanda burka, peçe ve kar maskesi gibi yüzü tamamen kapatan giysilerin giyilmesi resmen yasaklandı.





İslam ve yabancı karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Burka yasağı yürürlüğe girdi, bir sonraki adıma geçebiliriz, Hollanda’da başörtüsü yasağı’ ifadelerini kullandı.






https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1156825084742504449




WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!