https://youtu.be/HfAOjLKaGYc




Araştırmacılar, dar gelirli vatandaşların, cüzdanlarında on yıl öncesine göre ayda 100 euro daha az para olduğunu tahmin ediyor.





Hollanda’da dar gelirli ailer her geçen yıl sabit giderlerin artmasıyla ay sonunu getiremiyor. Yoksullukla mücadele eden dar gelirli vatandaşların sayısının 2009 yılında Hollanda nüfusunun yüzde 7,5 oluştururken 2018 ise 8,2 olduğu belirtildi.





Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu'nun (SCP) hazırladığı Rapor’da fakirliğin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceği uyarısı yapıldı.





Özellikle çocuklar, tek ebeveynli aileler ve sosyal ödenek alanların zor durumda olduklarına yer verilen raporda, fakirlik sınırı altında hayat sürenlerin sayısının 2018’de 1 milyon 100 bine yükseldiği kaydedildi. 2009 yılında bu sayı 960 bin civarındaydı.





Hollanda'da son yıllarda artan fakirlikle mücadele için kurulan Gıda Yardım Bankalarına yapılan başvurularda da artış yaşanıyor. 2002 yılında kurulan ve şu anda ülke genelinde 169 şubeye ulaşan gıda bankalarından haftalık yardım alan aile sayısının 140 bine ulaştığı belirtildi.





Yoksullukla mücadele eden dar gelirli vatandaşların 1990 yılından bu yana artış göstermesine rağmen belediyelerin bu konuda pasif kaldığı aktarılıyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!