Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) tarafından açıklanan verilere göre Hollanda genelinde beş kişiden birisi yabancı kökenli. Yabancı kökenli vatandaş sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağı belirtiliyor.

1972 Yılında yüzde 9,2 olan yabancı kökenli vatandaş sayısının 2016 yılında yüzde 22,1 olduğu açıklandı. WRR'in raporunda ebeveynleri veya anne ya da babası başka bir ülkede doğan kişileri yabancı kökenli olarak ele aldığı bildirildi.

Daha önceki yıllarda yabancı kökenli vatandaşların daha çok Türkiye, Fas, Surinam ve Antiller'den geldiği şimdi ise ilk 15'te Polonya, Suriye, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Almanya ve eski Sovyetler Birliği'nden yer aldığı aktarılıyor.

Yabancı kökenli vatandaş sayısının belediyelere göre farklılık gösterdiği dikkat çekiyor. Urk belediyesinde neredeyse hiç yabancı kökenli vatandaş bulunmuyor. Westland'da Polonyalı ve Bulgarların sayısının oldukça yüksek olduğu belirtiliyor. Amstelveen ve Voorschoten'da dünya genelinden farklı ülkelerden gelenler öne çıkıyor. Amsterdam, Rotterdam ve Den Haag gibi büyük şehirlerde ise yabancı kökenli vatandaş sayısının oldukça fazla olduğu bildiriliyor.

WRR raporunda yabancı kökenli vatandaş sayısının gelecek yıllarda daha da artacağını belirterek, bu durumun bugünden itibaren ülkeye yeni göçmenin gelmemesi halinde de değişmeyeceğini ifade ediyor.

Farklı azınlık gruplarının çokluğunun çeşitli problemlere neden olduğuna değinen WRR, çevre sakinlerinin bu durumdan rahatsız olduğunu ve kendini evinde gibi hissedemediğini vurguluyor. Böyle düşünenler arasında yabancı kökenli vatandaşların da yer aldığı söyleniyor.

Belediyelerin yabancı kökenli vatandaş sayısının çok olmasının toplumda neden olabileceği problemlerin ortadan kaldırılması için daha aktif olması istendi.

SONHABER.EU