Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün meydana gelen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler Hollanda’da törenle anıldı.

Belçika’nın Lahey’deki büyükelçiliğinde düzenlenen törene Başbakan Mark Rutte, Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, İçişleri Bakanı Ronald Plasterk, Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Ploumen, Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, Eğitim ve Bilim Bakanı Jet Bussemaker ile İskan ve Kamu Hizmetleri Bakanı Stef Blok’un yanı sıra milletvekilleri katıldı.

Büyükelçilikteki taziye defterini imzalayan Başbakan Rutte, kurbanların anısına elçiliğin önüne çiçek bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Rutte, burada yaptığı konuşmada, Belçika ile sırt sırta terörle mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, dostluk ve medeniyetin şiddet ve nefrete karşı her zaman galip geleceğini söyledi.

Bu arada, hükümetin aldığı karar gereği Hollanda’da Brüksel’deki terör saldırıları dolayısıyla yarın bayraklar yarıya indirilecek. Resmi kurumlar, eyaletler ve belediyelerin yanı sıra Hollanda’nın yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerinde bayraklar bir günlüğüne yarıya inecek.

AA