Basına sızan haberlere göre açıklanacak en önemli karar; lokanta, kafe ve teraslara konulan 30 kişi ile ilgili sınırlamanın tamamen kaldırılması ancak teraslarda bunun 250 kişide bırakılması bekleniyor.

Daha önce açıklanan normalleşme tedbirleri kapsamında 1 Temmuzda 30 kişiden 100 kişiye çıkarılması planlanmıştı ancak koronavirüs salgınında yaşanan düşüş ve toplum genelinde gösterilen duyarlılık sonucu sınırlamanın tamamen kaldırılması ancak 1,5 metre sosyal mesafe kuralının kesinlikle uygulanmaya devam edilmesi düşünülüyor.

Ayrıca giriş ve çıkışlarda kalabalık oluşmaması için tedbir alınması da şart koşulacak. Aynı şekilde yeterli tuvalet imkanının sunularak müşterilerin bu gibi yerlerde sıra beklemesinin engellenmesi yeni normalin yeni kuralları olarak açıklanacak.

250 kişi sınırlaması getirilecek olan terasların da 1,5 sosyal mesafe kuralarına uygun ortam sağlama mecburiyetleri devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda kafe, restoran ve teras işletmecilerinin ortaya koydukları rahatsızlıkların ve seslerini yükseltmelerinin hükümetin kararında ne gibi bir etkisi olduğu bilinmiyor.

Aynı şekilde 1 eylülden itibaren profesyonel futbol sahalarına ücretli seyirci kabulüne de izin verilmesi bekleniyor. Ancak hem tribünlerde hem de giriş ve çıkışlarda 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulması kuralı buralarda da geçerli olacak.

Hollanda’da ligler 11 Eylülde yeni sezona başlayacak ve eğer kabine bugün beklenen kararları kabul eder ve açıklarsa stadların 3’te 1 oranında dolması bekleniyor. Bu da hem sponsor hem de seyirci gelirlerini kaybeden kulüpler için oldukça önemli bir adım olacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet