Yılbaşında bölge halkının hizmetine girmesi için çalışmaların tüm hızı ile sürdüğü Spijkenisse Galeries Bazar T.C Rotterdam Başkonsolsu Sadin Ayyıldız’ı ağırladı.

Baba Semih ve oğlu Semir Davarcı tarafından karşılanan Ayyıldız, 120 değişik iş yerinin yer alacağı iki katlı toplam 4.600 metre kare’den oluşan AVM hakkında, “ Hollanda’da yaşayan Türk insanının girşimci ruhunun geldiği önemli bir yatırım” dedi.

Proje sorumlusu ve Spijkenisse Belediyesi eski encümen azalarından Gert ’t Hart Başkonsolos Ayyıldız’a Galeries Bazar ve Spijkenisse hakkında bilgi verdi.

Hollanda Basınının da takip ettiği ziyarette Türk yatırımcı Semih Davarcı, “ Çalışmaların son noktaya geldiğini, her hangi bir aksilik çıkmadığı takdirde yeni yılda Galeries Bazar’ı halkın hizmetine açacağız. Galeries Bazar’ın diğer AVM’lerden farkı çeşitli ülke ve kültürlerin bir arada olacağı, 120 değişik sektörün yer alacağı, bir yer olacak. Bilinen AVM’lerden farkımız çok kültürlü olması, çeşitli etkinliklerin de AVM bünyesinde yer alcağı diyebilirim. Mesela bir öreek vermem gerekirse Galeries Bazar’da Türk hamamı bile yer alacak” dedi.

Bu ziyaretini çok anlamlı bulduğunu, bçyle bir aşamada bu ziyaretşn kendilerini daha çok motive ettiğini, belirten Semih Davarcı, Başkonsolos Sadin Ayyıldız’a teşekkür ederken , yatırım yapmak isteyenilerinde gelip görmelerini istedi.

Danışman Gert ’t Hart ise Galeries Bazar’ın Spijkenisse’ye ayrı bir zenginlik katacağını bölge halkını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Hollanda’daki ilk Türk Derneği’ne ziyaret

Başkonsolos Ayyıldız Galeries Bazar ziyaretinin ardından Spijkennise’deki ikinci ziyaretini ise Hollanda’da kurulan ilk Türk derneklerinden kısa adı NTO olan Nederlands Turks Ontmoetingcentrum’a ( Hollandalı Türklerin Buluşma Derneği ) yaptı.

IMG_4158

Ayyıldız, Dernek Başkanı Murat Saçıkıllı ( Ev Doktoru ), Başkan Yardımcısı Kadir Algan, Dernek bünyesinde buluanan Cami İmamı Abdullah Usta, Genç Türk işadamlarından Kenan Özbiçer , Aşkın Bilge ve derneğin danışmanlarından Cemal Şimşek tarafından karşılandı.

Derneğin 1973 yılında kurulduğu ve günümüze kadar kesintisiz çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen NTO, 82 bin nüfuslu Spijkenisse şehrinde yaşayan yaklaşık 3 bin Türk’ün de ortak noktası olma özelliğini koruyor.

Türk gençlerinin kötü alışkanlık edinmeleri önlendiği, gençlerin buluşma notası olması dolayısı ise sokaklarda başıboş dolaşarak çevreye zarar vermemeleri açısından NTO’nun önemine değinildi.

Binanın mülkiyetinin kendilerine ait olduğunu belirten NTO yönetcileri önümüzdeki aylarda eskiyen binalarının restorasyon çalışmaları için kaynak bulmanın tek sorunları olduğunu söylediler.

Bir yıl kadar önce Hollanda’ya gelen Başkonsolos Sadin Ayyıldız, her geçen gün Hollanda’da yaşayan Türklerin bir başka başarısına şahit olduğunu, Hollanda yasalarına ve öz değerlerine bağlı Hollanda Türk toplumunun Hollanda için bir zenginlik olduğunu söyledi.

IMG_4136

SONHABER.EU