Avrupa Birliği’nin Türkiye'ye daha önce verdiği sözleri yerine getirmediği bilindiği halde Hollanda’dan şaşırtıcı açıklama. Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakan Yardımcısı Ankie Broekers - Knol, "Türkiye, mülteci almak için Avrupa'dan daha fazla para istiyorsa, buna hayır demeyeceğiz" dedi.

Hollanda hükümeti, Avrupa Birliği'nin AB), "mültecileri geri alması karşılığında Türkiye'ye daha fazla para vermesine" yeşil ışık yaktı.

Hollanda Meclisi, Salı akşamı yaptığı oturumda, Türkiye'den Yunan sınırına yönelen yeni mülteci akışını görüştü. İktidar ve muhalefete bağlı çok sayıda milletvekili, Yunanistan sınırınki mülteciler konusunda Türkiye'yi suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi amaçlar uğruna mültecileri kullandığını savunan Hollandalı milletvekilleri, Türkiye'yi Avrupa'ya karşı şantaj yapmakla suçladılar.

Bazı milletvekilleri, Türkiye'nin, 2016 yıkında imzalanan mültecilerin geri kabulüne ilişkin anlaşmayı tek taraflı olarak iptal ettiğini savundu.

Avrupa Birliği göçmenler için verdiği sözleri tutmadı

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakan Yardımcısı Ankie Broekers - Knol Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 18 Mart 2016'da imzalanan göçmen mutabakatının ya içeriğini bilmiyor yada iki yüzlülük yapıyor.

Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile 18 Mart 2016'da imzalanan göçmen mutabakatının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen yükümlülüklerini yerine getirmedi.

Mutabakat kapsamında AB, Türkiye’ye Haziran 2016 sonuna kadar vize serbestisi tanıyacağını vadetse de üzerine düşeni yapmadı.

6 milyar euronun 3 milyarı bile aktarılmadı

Mültecilere ev sahipliği dolayısıyla harcamaları 40 milyar doları geçen Türkiye, AB’nin henüz 3 milyar euroyu bile uluslararası STK'lara vermemiş olmasından şikayetçi.

AB en geç 2018’in sonuna kadar toplam 6 milyar euroluk fonu iki aşamada devreye sokma sözü vermişti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU