Çok ciddi kaynaklardan aldığımız bilgilere göre uzun zamandır ince eleyip sık dokuyan kadınlar Hollanda Türk Kadın Hareketi’nin tüm çalışmaları tamamladığı, gün yüzüne çıkmak için geri sayımın başladığı öğrenildi. Şu an itibarı ile sayılarının 240 civarında olduğu belirtilen haber kaynağımız, Türk bu sayının yıl sonuna kadar 500’e çıkarmayı hedeflediklerini özellikle vurguladı. Hollanda’da erkek egemen Türk Kuruluşlarının hiç bir sorunu çözmekte başarılı olmadıkları ifade edilidi.

Bu sorunlara artık bir kadın eli değmeli diyen Haber kaynağımız, bu işler CPD ile, LAPON ile olacak işler değil, bunu yıllardır gördük, derken amaçlarının başında Lobicilik faaliyelerinin geldiği mesajını verdi.

Sosyal, ekonomik, siyasal, bir çok konuda çalışma yürütecekleri, önümüzdeki günlerde yönetim kurulunun açıklanacağı bilgisine ulaşan Son Haber, bu kuruluşun arkasında kimlerin olduğunu araştırmaya başladı.



Bir hafta süren bir araştırmanın ardından İş adamı Ertan Torunoğulları adına ulaşan Son Haber’in Hollanda Türk Kadın Hareketi hakkında tüm sorularını yanıtsız bıraktı. Ne Evet, ne de hayır, diyem Ertan Torunoğulları, “ Haber kaynağınızın dediği gibi o zaman bekleyceksiniz” diyerek konuya tam manası ile açıklık getirmedi.

©SONHABER.EU