Katılımın yoğun olduğu şölene Hollanda Türk Federasyon Genel Baskanı Murat Gedik, Federasyon İcra Kurulu Üyeleri ile Teşkilat Başkanları ve çok sayıda davetliler iştirak etti.

Açılış konuşması için kürsüye gelen Beverwijk Türk Kültür Merkezi Başkanı Alperen Doruk, “30. yılımızı kutlamak için burada bulunmakla bizleri onurlandırdınız. Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bugünkü kutlamayı 30 yıl içerisinde bir dinlenme anı olarak kabul ediyoruz. Ocağımızın her ferdi, 1989’dan beri çok çalıştı ve bugünlere gelindi. Beverwijk Türk Kültür Merkezi’nin bugünlere gelmesinin en önemli nedeni; Ülkü, İman, Vatan ve Bayrak sevgisi, samimiyet ve kardeşliktir.” diye katılımcılara seslendi.

Alperen Doruk konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Altını çizmek isterim ki, teşkilatımız Türk toplumunun birliği ve varlığı için çalışmıştır, bu çalışmaları yaparken kimseye minnet etmemiştir. Hiçbir zaman inancımızdan taviz vermedik, özellikle helal çizgisinden hiçbir zaman ayrılmadık. Ocağımızı kuran ve yaşatmak için mücadele eden herkesten Allah razı olsun. Ocağımıza emeği geçen ve ahirete göç etmiş olanların ruhları şad olsun. Allah'ın izniyle teşkilatımız 60.yılını da, 100.yılını da görecektir. Anavatan Türkiye'mizin yanında Hollanda'ya da Türk İslam ülkücüleri olarak katkımız olacaktır.”

Beverwijk Türk Kültür Merkezi’nde ders alan küçük kızların ‘Bayrak Şiiri’ni okumaları ve folklör gösterisi yapmalarının ardından Alsancak Mehter Ekibinin gösterisi gerçekleştirildi.

Kadın Kolları Başkanı Emine Öcal ve Sekreteri Hatice Sağlam-Koçak kısa konuşmalar yaparak tarihteki Türk kadınının değerini ve önemini anlattılar.

30.yıl kutlamasında son konuşmacı olarak söz alan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik önemli mesajlar verdi. Murat Gedik: ”Ülkücü; yaşantısıyla, hal ve hareketleriyle, konuşmasıyla örnek bir insandır ve yıllar geçse de o arkasından bir dava insanı olarak hatırlanır. İşte burada bu teşkilatı kuran, yaşatan büyüklerimize, ağabeylerimize ablalarımıza teşekkür mahiyetinde teşkilat başkanımızın ricası doğrultusunda plaket vermek onur vericidir. 

Ocak nedir diye soruldu,

Ocak 25 Kasım 1917’de dünyaya gözlerini açan ve 4 Nisan 1997’de ahirete göçen, fakat gönlümüzde taht kuran Alpaslan Türkeştir, bizim ocak anlayışımız burada yatmaktadır;

Bizde Ocak, hepimizin sevdiği, zaman zaman hüzünlendiği, heyecanlandığı ‘Çırpınırdı Karadeniz’ şiirini dinlerken, Kafkasların yiğit evladı Ahmet Cevat'ı anmak demektir;

Bizde Ocak, ‘Bizim Memleket’ şiirini okurken Faruk Nafız Çamlıbel’i anmaktır;

Türkiyem’i okurken, dinlerken Dilaver Cebeci'yi anmak demektir;

Türk'ün var olduğu, her şey Türk için ve Türk tarafından düsturuyla, yola çıkıp Anadolu'da Türklük bayrağını dalgalandıran Mustafa Kemal Atatürk demektir. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun.”

Konuşmasına devam eden Murat Gedik, Beverwijk Türk Kültür Merkezi’nin bir özelliğinin de tamamen bir aile üzerine kurulmuş olduğunu ve bunun diğer teşkilatlar için örnek teşkil ettiğini söyledi. Gedik: “Yaradan aranıza fitneyi fesadı sokturmasın. Bu zamana kadar bunları bertaraf ettiniz, bundan sonra da bertaraf etmeyi nasip edecek inşallah. 30 yıldır teşkilatımız, kuruluşundan şu ana kadar hayatta olanlarla bir araya gelebiliyor, bu büyük bir başarı demektir, bu bir disiplin demektir. Dün nasıl Başbuğ'muzun yolundan gittiysek, bugün de dünya görüşümüzün liderinin, yani liderimizin arkasından gidiyoruz. İşte bu samimiyet, bu disiplin ve inanç 30. yılları nasip ediyor.”

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!