Türk tekstil ürünleri dünyanın birçok ülkesinde kalitesiyle tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Ünlü markalara üretim yapan firmalara her geçen gün yenisi eklenirken, bazı özel kumaşlı ürünler de Türk firmaları tarafından üretiliyor.

Bu kapsamda İzmir'de faaliyet gösteren bir firma da yaklaşık 4 yıl önce Hollanda polisine üniforma sağlamak için açılan ve çok sayıda uluslararası firmanın katıldığı ihaleyi kazandı.

"25 milyon avronun üzerinde bir ihracat"

Narkonteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle prestijli bir ürünü firma olarak ürettikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hollanda polisine 4 yıldır sorunsuz bir şekilde üretim yaptıklarını aktaran Narbay, "Ürünümüz inovatif bir ürün. Aldığımız ihale 25 milyon avronun üzerinde, 10 yıl boyunca Hollanda polisinin üniformasını biz sağlayacağız. Şu anda üretim hız kesmeden devam ediyor." dedi.

Sadece yazlık değil kışlık ürünler de gönderdiklerini dile getiren Narbay, üniformaların polislerin çalışma koşullarına dayanıklı, terletmeyen ve defalarca yıkanmaya rağmen rengi atmayan özellikleri olduğunu ifade etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız