Hollanda’da sokaklarda görev yapan polislere özel hatlı telefon dağıtılacak. Yakın bir tarihte binlerce polis memurunun cebinde olacak telefonlarla kimlik kartları anında taramadan geçirilebilecek.

Hâlihazırda sokaklarda görev alan 35 bin polisten 10 bininin deneme amaçlı olarak kullandığı özel polis telefonları yakın bir tarihte resmi olarak kullanıma başlayacak. Özel bir uygulama ile donatılan polis cep telefonları vasıtasıyla kimlik kontrollerinin daha hızlı yapılabileceği belirtiliyor.

Uygulama sayesinde kimlik kontrolleri esnasında kişiye ait pasaport veya ehliyet gibi kimliği telefondaki uygulama vasıtası ile taramadan geçirilebilecek. Aynı zamanda uygulama sayesinde direk olarak polis dijital sistemine giriş yapılarak bu kişinin arananlar listesinde olup olmadığı kontrol edile bilecek. Gerekli olduğu takdirde yine sistem üzerinden dijital ceza makbuzu da kesilebilecek.

Hollanda emniyetinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, sistemin güvenliğinin sağlandığı, uygulama sayesinde elde edilen bilginin işlem yapıldıktan sonra saklanmayacağı, polis memurunun sözü edilen telefonu kaybetmesi halinde dahi sisteme uzaktan girilerek bilgilerin silinebileceği vurgulandı.

SONHABER.EU