Halil Uygun / Brüksel

Gözaltına alınan Hollandalı, Belçika'da sarı yelekli Roger Borlez'in ölümüne neden olan kişi değilmiş.

Hollandalı bir kamyon şoförü Belçika ve Hollanda arasındaki Liege'den Hollanda'nın Maastricht kentine giden E-25 otobanında, Visé çıkışında yaklaşık 30 kişilik eylemci grubunun arasına dalmıştı.

Olayda 50 yaşındaki Roger Borlez hayatını kaybederken kamyon tekerliği altında kalan 49 yaşındaki başka bir sarı yelekli yaralanmıştı. Olayın ardında Hollandalı sürücü olay yerinde firar ederek kayıplara karıştı.

Cumartesi akşamı Hollanda kamyon sürücüsünün tutuklandığını belirten Hollanda polisi ise bugün yaptığı açıklamada göz altına alınan 56 yaşındaki Hollandalının olayla bir ilgili olmadığından dolayı ifadesinin ardında serbest bırakıldığını belirtti.

Firardaki Hollandalının kimliği belirlendi
Hollanda polisi tarafından yapılan açıklamada, “göz altına aldığımız Hollandalı şoförün sarı yelekli Roger Borlez’in ölümü ile bir ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Yanlış birisini tutuklamışız. Şimdi ise olayın gerçek failinin kimliği hakkında bilgi sahibi olduk fakat olayın faili kayıplarda. Olayın faalinin Landgraaf’daki evine baskın düzenlediği fakat faalinin evinde olmadığı ve kayıplarda olduğu tespit edildi” dedi.

© SONHABER.EU