Yaklaşık 200 kişilik grup polisin çağrılarına rağmen alanı terk etmeyi reddedince polis müdahale etti. Polisin göstericileri su sıkarak dağıtmaya çalıştığı ve yer yer sopalarla da müdahalede bulunduğu görüldü.

Bugün öğle saatlerinde de merkez tren istasyonu civarında kalabalığı dağıtmak için atlı polislerle müdahale edilmişti.

Polisin açıklamasına göre, gösteri alanını terk etmek istemeyenler daha çok Feyenoord ve ADO Den Haag futbol takımlarının taraftarlarıydı. Bunlardan polise taş atan 5 kişi tutuklandı.

Sosyal medyada paylaşılan polislere çiçek veren kadın fotoğrafı büyük yankı uyandırdı. Polisin o sırada göstericilere müdahale ettiğinin görüldüğü fotoğraf günün ironik hatırası olarak görülüyor.

Gösterilerde yaşananların hükümetin koronavirüs salgını nedeniyle uygulanmasını istediği tedbirlere de uygun olmadığını ekleyen polis, bunun normal bir zamanda yapılan gösteri gibi görülmemesi gerektiğini açıkladı.

Gösteri için verilen en geç 13:30’da alanın terk etme iznini de dinlemeyen grupların dağıtılması konusunda belediye başkanının kararına hukukçular da destek verdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet