Dosyalarının Türkiye'nin eline geçmiş olabileceği gerekçesiyle oturum izni verilenlerin sayısı 60'a yükseldi.

Hollanda hükümeti, dosyalarının Türkiye'nin eline geçmiş olabileceği gerekçesiyle 50 kişiye daha sığınma başvurularını onaylayarak oturum izni verdi. Böylece, bu gerekçeyle oturum izni verilenlerin sayısı 60'a yükseldi. Hollanda Televizyonu'na (NOS) göre oturum izni verilen kişiler muhtemelen, 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminden kaçan FETÖ terör yapılanmasının üyeleri.

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakan Yardımcısı Ankie Broekers-Knol, çeşitli Batı ülkeleri adına çalışan avukat Yılmaz S.'nin, "casusluk" suçlamasıyla gözaltına alınması ile ilgili gelişmeler konusunda Temsilciler Meclisi'ne bilgi verdi.

Ankie Broekers-Knol, Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND) adına iltica başvurularını araştıran Yılmaz S.'de, 10 kişinin dosyasının bulunduğunu açıkladı.

Knol, bu dosyaların, Yılmaz S.'nin gözaltına alınmasından önce incelendiğinin belirlendiğini söyledi.

Türkiye, Hollanda'yı BM Mülteciler Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçluyor

Türkiye, FETÖ terör yapılanması üyelerine oturum izni veren Hollanda'yı, 1951 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçluyor.

Bu sözleşme, "terör suçu şüphelilerine" mülteci statüsü verilmesini engelliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!