VVD Milletvekili Dennis Wiersma, İslam okullarında öğretilen konuları, "son derece endişe verici" diye değerlendirdi.





VVD lideri Klaas Dijkhof da, Nisan ayındaki bir açıklaamsında, eğitim özgürlüğünün sınırlarının belirlenmesini istemişti.





İktidar partisi milletvekili, NPO Radyo 1'e yaptığı açıklamada, anaysasının 23. maddesini değiştirmek istediklerini vurguladı. "Artık daha fazla bekleyemeyiz" diyen Wiersma, eğitim özgürlüğünün, "Hollanda'daki herkese aynı durumda eşit muamele edilmesini şart koşacak" şekilde düzenlenmesini istedi.





Muhalefetteki sosyal demokrat eğilimli İşçi Partisi de, anaysa değişikliği konusunda bir tasarı hazırladı.





İşi Partisi lideri Lodewijk Ascher, inanç temelinde eğitim özgürlüğünün kötüye kullanıldığı görüşünde. İnanç temelinde eğitim vermenin iyi bir şey olduğunu kaydeden Ascher, "Ancak bazı okulların, çocuklara ihtiyacı olamayan şeyleri öğretmek için bu eğitim özgürlüğünü kullanıyor" dedi.





Hükümet ortağı Demokratlar 66 Partisi (D66) ise, anayas değişikliğinin uzun zaman alacağını belirterek, eğitim müfettişliğinin yetkilerinin genişletilmesi gibi ivedi çözümler öneriyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: BBC