Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun 2019 yılından itibaren mevsimsel saat uygulamasını bırakarak tek saat uygulamasına geçilmesi teklifinin ardından Belçika, Lüksemburg ve Hollanda ortak referandum düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Ancak, Hollandalı uzmanlara göre Hollanda için en uygun saat Londra'da olduğu gibi Greenwich Mean Time (GMT). Bu şu anki standart saatimizden bir saat daha erken. Bir grub uzmanın hükümete vermiş olduğu tavsiye bu yönde.

Hükümete verilen bu teklif, Avrupa Komisyonunun önerdiği ve Avrupa Birliği Üye Devletlerinin bir pozisyon alması gereken iki seçenekten biri değildir.

Brüksel, yaz ve kış saati uygulamasının değiştirilmesi için bir teklifte bulunmuştu. Bu teklif, Avrupa Birliği üyesi ülkeler mevsimsel saat uygulamasından vazgeçecek, yaz veya kış saati arasında seçim yapmaları gerekiyordu.

Konuyla ilgilenen Bakan Kajsa Ollongren, her türlü bakış açısını değerlendirdiklerini ve Aralık ayında yaklaşık 2000 Hollandalı arasında yapılacak olan anketin sonuçlarını beklediklerini söyledi.

© SONHABER.EU