Tedbirlere hassasiyetle uyularak daha Fazlasına ihtiyaç duyulmamasının sağlanacağının belirtildiği çağrıda, yükselen rakamlara rağmen hükümetin herhangi bir kısıtlama planının olmadığı bildirildi. 

Ancak bakanlık çağrısında, RIVM verilerinin titizlikle takip edileceği ve olası bir yükseliş trendinde, bölgesel bazı kısıtlamaların yapılabileceği uyarısı da ifade edildi. 

Dünkü yükseliş üzerine meclisten de siyasi partiler adına bazı açıklamalar yapılması üzerine bakanlık, gidişatın beklenen bir durum olduğunu, 1 hazirandan itibaren uygulanan normalleşme süreci sonucunda böyle bir artışın beklendiğini bildirdi. 

İlgili bakanlıklar ve diğer güvenlik kurullarının salgın sürecini takip ettikleri ve tamamının henüz ülke olarak daha Fazla bir tedbire ihtiyaç olmadığı konusunda hemfikir oldukları açıklandı. Yetkililer belediyelerin yerel anlamda tedbirler konusunda karar vermelerini istiyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU