Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Konya'dan Amsterdam'a uçmak isteyen gurbetçi işadamı Nebi Sancar oldu. 

Sancar kendisine kötü muamele yapan ve banka kartını kaybeden SunExpress yer hizmetleri çalışanları hakkında dava açacağını açıkladı. 

Sancar, SunExpress havayolu şirketinden 20 Ağustos 2020 sabahı 05:30 uçağıyla Amsterdam'a gelmek üzere iken, şirketin yer hizmetlerini yapan ve bagaj kabulünün yanında biletlerin de kontrolünün yapıldığı noktada görevli ile arasında geçen sorunları aktardı.

SunExpress yer hizmetleri çalışanı el bagajı konusunda sorun çıkarttığını ve biletinde 8 kg bagaj hakkı bulunduğu yazılı olduğu halde, görevli bayanın 4 kg hakkı olduğunu, kuralın değiştiğini söyleyerek, bagajının yarısını bir şekilde boşaltmasını istemesi üzerine aralarında küçük bir tartışma yaşandığını anlatan Sancar, hem bekleyenlerin mağdur olmaması hem de çözüm yolu olsun maksadıyla, fazla kilonun parasını ödeyeyim ama işlem yapılsın teklifinde bulunuyor.

Bu çözümü kabul eden bayan eleman Nebi Sancar'ın ödeme için kendisine verdiği Rabobank kartını işlem yapmak için götürüyor ancak geri döndüğünde banka kartını kaybettiğini anlaması üzerine, kartı aldığını inkar ediyor. 

Çevredeki diğer elemanların yardımı ile kontuarın arkasında aranan banka kartı bulunamıyor. Nebi Sancar bulunamayan banka kartı için görevliler tarafından orada kaybolduğuna dair kendisine bir belge verilmesini istiyor. 

Burdan sonra yaşananları Nebi Sancar şöyle anlatıyor: 

Görevli yer hostesinin şefinin gelip, (Genç uzun boylu bir bayan) "Niye istiyorsunuz, bende kaybettim kartımı fakat benden bir belge istemediler, belkide siz kaybettiniz, sizle zaman kaybedemeyiz, uçağa binecek misiniz, binmeyecek misiniz?" dedi ve sonrasında ben söylemlerine itiraz edip, banka kartım sizde kayıp, haksız yere istediğiniz parayı çekemediniz daha diye itiraz edince, "Avrupa'ya gitmişsiniz fakat medeniyet ögrenememişisiniz, hepiniz aynısınız, Avrupa sizleri bir türlü medenileştiremedi vs." diye hakaretlere başladı. Bayanın tutumuna orada toplanan polisler dahi şaşırdı. Benim onlara sürekli saygılı bir şekilde dediğim şuydu: Kaybolabilir sorun değil ama bana bir belge veya mail atın ki, Banka kartımın burada kaybolduğu belgelensin. Bunlar alışmışlar hiçbir şeye itiraz etmeyen Anadolu insanını ezmeye ama bu sefer sert kayaya çattılar. Avukatlarım önümüzdeki günlerde olay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU