Bu umutla vergi dairesinden sorumlu bakan Alexandra van Huffelen’dan sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

Bakan van Huffelen’a mektup yazan onlarca aile, haksızlığın ortaya çıkmasına rağmen kendilerinin mağduriyetinin devam ettiğini ifade ettiler. Aileler özellikle haksız yere yaptıkları geri ödemeler sebebiyle maddi olarak zor duruma düştüklerini belirttiler.

Aynı şekilde haksız yere dolandırıcılıkla suçlanmış olmalarını da kabullenemeyen aileler bunun çözülmesinin onları bu açıdan da mutlu edeceğini, gerek toplum gerekse kişisel olarak rahatlatacağını ifade ediyorlar.

Aileler şu anda da ne yapacaklarını bilmediklerini ve vergi dairesine telefon açtıklarını ancak doğru düzgün bir cevap alamadıklarını da eklediler.

Yıllar önce normal bir vergi dairesi mektubu şeklinde gelen zarflar bir anda hayatlarını değiştiren mağdurlar, sorunun çözülerek hayatlarının normale dönmesini umut ediyorlar.

Mektubu imzalayan 28 aile aynı zamanda mecliste yapılan görüşmeleri aktif olarak takip ediyorlar.

Bakan van Huffelen bu akşam bir televizyon yayınında yaptığı açıklamada; sorunun acil olarak çözümlenmesi gerektiğini, ancak bunun çok büyük bir iş olduğunu ifade etti. Ayrıca mektup gönderen ailelerle hızlı bir şekilde irtibata geçeceğini de belirtti.

Gerek mektup yazan ve aktif olarak süreci takip eden aileler, gerekse diğer mağdurlar bir an önce sorunun çözülmesini ve kendilerinden haksız yere yapılan kesintilerin ve ödedikleri miktarların iadesini bekliyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Ufuk.nl