RIVM, geçen haftanın (22-28 Temmuz) raporu açıklandı. Rapora göre bu hafta içinde Hollanda’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 9 oldu ve bu sayıyla genel toplamda ölenlerin sayısı 6156’a yükseldi.

RIVM, son bir haftada koronavirüs nedeniyle hastanelere yatırılan hasta sayısının 23 kişi olduğu, geçen haftaya göre 4 kişi daha fazla hastanede tedavi altına alındığını bildirildi.

22-28 Temmuz tarihleri arasında 1329 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı ise 53.374 oldu. Geçen hafta 987 vaka sayısı bildirilmişti bu hafta geçen haftaya göre vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Bulaşma oranı kritik değeri yine aştı

Virüs bir kişiye bulaşınca onda kalmıyor ve %1.40 oranında bir başkasına daha bulaşıyor. Yani 100 kişide virüs varsa bu en az 140 kişiye bulaşacağına işaret sayılıyor.

%1 üzerindeki bir bulaşma oranı sağlık otoritelerine göre tehlikenin devam ettiğini gösteriyor. Hollanda'da mart ayından bu yana bulaşma oranı hep %1'den fazla oldu.

RIVM uzmanları, eğer böyle devam edilirse virüse karşı verilen mücadelenin kaybedileceği uyarısında bulunuyorlar ve son haftada kaydedilen vaka sayılarının bir alarm sinyali olduğuna dikkat çekiyorlar. Eğer dikkatli olunmazsa ikinci bir salgın dalgasının başlaması kaçınılmaz olacağını ifade ediyorlar.

Bulaşma ortamlarında başı hala aileler çekiyor yani genelde virüs bir aileye girince fertler arasında yayılıyor. Ancak kafe ve restorant gibi mekanlar da halen bulaşma riski en yüksek yerler olarak sıralanıyor.

Son haftalarda virüs tespit edilen Hollandalılar genellikle tedbirlere en az riayet eden yaş grubu olan 20 ile 40 arasında bulunuyor. Bu kişilerin kendileri çok zarar görmeseler de ailelerindeki ya da çevrelerindeki yaşlılara virüsü taşıma ihtimalleri çok yükseliyor.

Hollanda'nın büyük şehirlerinin ve yoğun iş sahalarının bulunduğu batı kesiminde virüs yayılımı çok daha fazla görülüyor. Kuzey ve Güney Hollanda eyaletleri bu konuda da ilk sırayı alıyorlar. Batı Brabant ve Zeeland eyaletlerinde de gözle görülür bir artış hızı yaşanıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU