Bu ülkeler arasında bulunan Türkiye'den dönecek gurbetçiler için de karantina mecburiyeti uygulanmayacak. 

Avrupa genelinde vakaların yeniden yükselmeye başlaması ve bazı ülkelerin ya da bölgelerin turuncu veya kırmızı kodlanması sonucunda hükümet, bu ülkelerden dönecek olan Hollandalıların 2 hafta karantinada kalmasının mecburi olmayacağına ancak imkanı olan herkesin mutlaka iki hafta evde kendini karantinaya almasının tavsiye edileceğini bildirdi. 

Bu konuda hükümetin bir kampanya düzenleyerek; uçak, gemi ya da arabasıyla ülke dışından gelecek olan Hollandalılar' karantinanın önemi konusunda bilgilendirmesi ve teşvik etmesi kararlaştırıldı. 

Ayrıca yolcuların listeler aracılığıyla ya da kendi bildirimleriyle GGD tarafından kontrol edilmeleri de gündemde ancak bunun nasıl gerçekleşeceği konusunda henüz bir karar verilemedi.

Hükümet, bu gibi ülke dışından gelen kişilerin çalıştıkları işyerlerine, karantina döneminde evden çalışmalarının sağlanması hususunda da yardımcı olmaları çağrısı yaptı. 

Eğer öğrenci iseler okulları tarafından iki hafta için evde eğitime devam etmelerinin sağlanması da tavsiye ediliyor. Böylece olası bir yayılmanın önüne geçilmeye çalışılacak.

Ancak kararlar arasında, ülke dışından dönen Hollandalıların mecburi olarak korona testi yaptırması gibi bir uygulama düşünülmüyor.

Türkiye gibi, kendi vatandaşlarına korona testi yapan ve bunu belgeleyen ülkelerin yaptıkları testler Hollanda'da geçerli sayılıyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet