Burhanettin Carlak / Hengelo

Hengelo’daki Türk işadamı Yüçel Şimşek, kardeşleri Mustafa Şimşek, Ayhan Şimek ve HDV Hengelo Ayasofya camii işbirliğı ile haftalardır yüzlerce kimseye ücretsiz sıcak yemek veriyor.

Bölgede bir çok sosyal sorumluluk projelerine imza atan Simytech şirketinin yönetim kurulu başkanı Şimşek hükümetin aldığı olağanüstü tebdirler sonrası kardeşleri ile harakete geçerek ilk günden itibaren sıçak yemek organizasyonu yaptı.

Bölgenin usta aşçılardan Ferit Akalın ve cami gönüllülerinin desteği ile cami mutfağında sıcak türk yemekleri hazırlanıyor. Yemekler gıda bankalarının verdiğı listeye göre haftada üç gün ücretsiz olarak dağıtılıyor. 

Kampanya ile ilgili olarak konuşan Yücel Şimşek, kendi inanç ve kültürel deĝerlerimiz gereĝi hiç bir din, ırk ayrımı gözetmeksizin, tüm ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmayı görev bildiklerini belirterek, belediye ve tüm diĝer insiyatiflerle koordineli çalışmaya itina gösterdiklerini söyledi.

Dargelirlilere  sıcak yemek yardım kampanyası bölgede takdirle karşılandı. Tubantia Gazetesi ve Hengelo belediyesi websitesinde örnek girişimler arasında gösterirken Hengelo Camisini ziyaret eden belediye başkanı Sander Schelberg Yücel Şimşek ve diğer gönüllerle şahsen teşekkür ederek, sosyal medya sayfalarında paylaştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU