Hollanda'nın Rotterdam Emniyet Müdürü Fred Westerbeke, uyuşturucu kartellerinin koronavirüs salgını nedeniyle değişen koşullara çabuk uyum sağladıklarını belirterek, tıbbi malzeme adı altında uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını açıkladı.

Westerbeke'ye göre, koronavirüs salgınına rağmen, Avrupa'nın en büyük limanı olan Rotterdam'da, uyuşturucu kaçakçılığı hız kesmeden devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü görevin 1 Nisan'da başlayan eski başsavcı, AD gazetesine yaptığı açıklamada, uyuşturucu kaçakçılarının koronavirüs önlemlerini kendi çıkarları için kullandığını söyledi.

Westerbeke'ye göre, artık uyuşturucu maddeler, koronavirüs nedeniyle çok fazla ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeler kullanılarak kaçırılıyor.

Son olarak Rotterdam'dan İngiltere'ye gönderilen tıbbi malzemeler arasında iki parti kokain ele geçirildiğini belirten Westerbeke, "Suçlular, sürece çok çabuk uyum sağlıyor" dedi.

Emniyet müdürünün verdiği bilgiye göre, son 6 hafta içinde Rotterdam Limanı'nda 40'tan fazla şüpheli yakalandı. Bunların, konteynerlerle limana gelen uyuşturucuları karşılayıp, güvenli bir şekilde dışarı çıkarmakla görevli kişiler olduğu belirtilidi.

4 ton kokain ele geçirildi

Belçika'nın Anvers Limanı'nda da yüklü miktarda uyuşturucu yakalanmaya devam edildiğini belirten Westerbeke, geçen hafta Hollanda bağlantılı bir uyuşturucu çetesine ait 4 ton kokain ele geçirildiğini anımsattı. Westerbeke, limanlara gelen uyuşturucu miktarında herhangi bir azalma görmediklerinin altını çizdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok ülkede uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, kokain talebini azaltmadığını vurgulayan Rotterdam Emniyet Müdürü, sadece uyuşturucu kuryelerinin çalışmasının zorlaştığını söyledi.

Westerbeke, uyuşturucu kuryelerinin, dikkat çekmemek için, süpermarket otoparkları gibi, haraketliliğin yoğun olduğu bölgeleri seçtiklerini anlatarak, "Uygulamada, alım satım hala devam ediyor" diye konuştu.

Koronavirüs nedeniyle sınırların kapalı olmasının, Avrupa'da karayolunu kullanan kaçakçılarını etkilediğini söyleyen polis müdürü, bu nedenle suçluların, Schengen öncesindeki rotalarına geri döndüğünü anlattı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız