Bu durum GGD'nin bildirdiği hasta sayıları ile Hollanda genelindeki hastanelerde tedavi altına alınan hasta sayısını mukayese eden Ulusal Yoğun Bakım Değerlendirme Vakfı (NICE) tarafından tespit edildi.

RIVM verilerinde 1 Temmuz'dan bu yana yoğun bakımda tedavi göre korona hastası sayısı 203 olarak açıklanırken, gerçek rakamın 353 olduğu NICE tarafından açıklandı.

GGD'den kaynaklanan bildirim gecikmelerinin, kurumun geniş kapsamlı test aşamasına geçilmesinden sonra hem testleri zamanında yapma hem de ülke çapında korona hastaları ile ilgili bilgi ve verileri takip etme görevinde aksaklıklar olduğu anlaşıldı.

Standart prosedür gereği; bir hasta GGD tarafından pozitif test sonucu veya şikayetlerle hastaneye yönlendiriliyor ve ancak hastane kişinin durumu hakkında net bilgi verince GGD verilerine işleniyor. 
Ardından da bu bilgilerin GGD şubeleri tarafından merkeze bildirilmesi ve onlar aracılığıyla da RIVM'e iletilmesi gerekiyor. Bu uzun yol doğal olarak verilerin hızlı ve güncel olmasını engellediği gibi açıklanan sayıların da doğru olmadığı ortaya çıkıyor.

Uzmanlar RIVM'in sadece GGD'den gelen bilgilerle değil, yoğun bakımdaki hastaları direk takip eden NICE'nin verileriyle de hastaları takip etmesinin aradaki gecikmelerden kaynaklanan aksaklığı giderilebileceğini söylüyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU