Son olarak sarı kodlu Hırvatistan'ın turuncu koda alınması ile yeniden gündeme gelen ancak kimsenin kesin bir cevap vermediği karantina mecburiyeti uygulamasının nasıl olacağı sorusu hala ortada duruyor.

Türkiye konusunda oldukça sert ve tavizsiz açıklamalar yapan yetkililerin Hırvatistan'da tatile olan Hollandalılara derhal ülkeye dönmelerini ve 14 gün evlerinde karantinada kalmalarını tavsiye etmeleri de yeni bir belirsizliği ortaya çıkardı.

İş yerlerinden izin alarak bu ülkeye giden çalışanlar, dönüşte karantinada kalmak için izin günlerini mi kullanacaklar yoksa hasta sayılarak evde mi kalacaklar sorusunu kimse cevaplayamıyor.

Anavatanlarına tatil için giden ya da gidecek olan gurbetçilerin merakla beklediği sorular hala net degil. Hükümet Türkiye'den gelenler için 14 gün evde karantinada kalmalarını tavsiye ediyor. Ancak iş verenler 14 gün işe gelinmemesi yönünde kural uygulayabiliyor. 14 gün karantinada kalınacak sürenin, çalışanların yıllık izin günlerinden mi kullanılacak henüz bilinmiyor.

Belirsizlik o kadar kafaları karıştırdı ki, işveren dernekleri (AWVN) adına açıklama yapan bir yetkili, birilerinin mahkemelik olmasını ve mahkemenin vereceği kararın beklenmesinin en doğru olacağını açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU