Bundan önceki günlük en yüksek yaka sayısı Nisan ayında 1327 olarak belirlenmişti. Ancak o zaman bu kadar geniş çaplı bir test yapılmadığı ve gerçek rakamların çok daha yüksek olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Korona sebebiyle son bir günde hastaneye kaldırılan hasta sayısı 12 olurken, ölüm sayısı ise 7 oldu. Ancak salgının yayılma ve pozitif testlerin sayısının, önümüzdeki günlerde hastaneye kaldırılan vakaların ve ölümlerin de artmasına sebep olmasından korkuluyor.

GGD'lerde yaşanan gecikmeler sebebiyle ölüm ve hastaneye kaldırılan hasta sayıları gecikmeli olarak RIVM'e bildiriliyor. Bu sebeple bu sayıların anlık son rakamları belirtmediğine dikkat çekiliyor.

Amsterdam yine 361 yeni yaka ile ilk sırada yer alırken, onu 187 vaka ile Rotterdam ve 122 vaka ile Den Haag takip ediyor. Amsterdam’da dün tespit edilen 248 yaka en yüksek sayı olarak kayıtlar geçmişti ancak bugünkü 361 sayı ile o rekor yeninde kırılmış oldu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU