Bu durum, 7 mayıstaki günlük 455 vakadan sonra, son 3 ayın bir günde pozitif tespit edilen en yüksek koronavirüs vaka sayısı olarak kayıtlara geçti. 

Vakaların neredeyse yarısı Güney Hollanda eyaletinde 202 kişi ile tespit edilirken, Rotterdam 95 yaka ile alarm vermeye devam etti. Amsterdam 61, Den Haag ise 39 vakayı kendi hanelerine yazdırdılar. 

Hollanda'nın kuzey ve doğu bölgelerinde neredeyse sıfır yakaya rastlanırken, Friesland ve Drenthe 1 yaka ve Groningen ise 3 yaka bildirdi.

Bulaşma ortamlarında başı hala aileler çekiyor yani genelde virüs bir aileye girince fertler arasında yayılıyor. Ancak kafe ve restorant gibi mekanlar da halen bulaşma riski en yüksek yerler olarak sıralanıyor.

Son haftalarda virüs tespit edilen Hollandalılar genellikle tedbirlere en az riayet eden yaş grubu olan 20 ile 40 arasında bulunuyor. Bu kişilerin kendileri çok zarar görmeseler de ailelerindeki ya da çevrelerindeki yaşlılara virüsü taşıma ihtimalleri çok yükseliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU