Basının görgü tanıklarından elde ettiği bu bilgi henüz doğrulanmazken, polis; araştırmanın devam ettiğini, görgü tanıklarıyla ve kamera kayıtlarının incelendiğini açıkladı. 

Bu ihtimali de yalanlamayan polis yetkilileri, her açıdan araştırmanın devam ettiğini ve delil toplamaya çalışıldığını ifade ettiler.

Polise iletilen tanık ifadeleri ve görüntülerden net bir sonucun çıkmasının ve halen kaçak durumda olan zanlı hakkında bilgilerin elde edilmesinin bir kaç gün sürebileceği açıklandı.

Saldırının kurbanı Badhoevedorp'dan 24 yaşındaki Bas van Wijk, arkadaşlarıyla birçok ailenin çocuklarıyla yüzmek için tercih ettiği De Oeverlanden parkı içinde yer alan gölete serinlemek amacıyla gelmişti.

Anlatılanlara göre, saat 16:30 sularında bir şeyler ters gitti ve bir grup Bas'ın arkadaşının Rolex marka saatini çalmaya kalkıştı. Bunu Fark eden Bas'ın hırsıza bir şeyler söylediğini anlatan arkadaşları, bunun üzerine adamlardan birinin silah çıkartarak defalarca Bas'a ateş ettiğini ve bir anda onun yere yığıldığını söylediler. 

Bas daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 

Ailesini ve arkadaşlarını üzüntüye boğan bu ölüm, sahilde bulunan ve çocuklarıyla serinlemeye çalışan aileler için de büyük bir şok oldu. Olayın aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet