Adam elindeki baltayla caddedeki bazı objelere zarar verdiği gibi geçen bir bisiklet sürücüsüne de saldırdı.

Semt sakinlerinin tanık olduğu olayın, polisin silah kullanmak zorunda olduğu bir durumun ortaya çıkması sonucu yaşandığı düşünülüyor. Caddeden geçen sıradan insanlara saldırıp iki kişiyi yaraladığı bildirilen adamı durdurmak için başka seçeneğin olmadığı tahmin ediliyor.

Soruşturma savcılığının olaya el koyduğu ve bir polisin görev silahını kullandığı zamanlarda olduğu gibi araştırmayı polisin değil savcılığın yürüteceği açıklandı. Savcılık, bir polisin görev silahıyla ateş ettiğinin kesin olduğunu, ancak şartların ve gerekçelerin incelendiğini, müferttişlerin şu an bir şey söylemek için erken olduğunu beyan ettiklerini bildirdi.

Normalde sakin bir semt olan olay yeri polis tarafından incelemeler için bir süre şeritlerle kapatıldı. Polis görgü tanıklarının da ifadelerini aldı. Görgü tanıklarına göre, galdırgan elindeki baltayla daha önce de bir kafeteryaya saldırmış ve bir camı kırmıştı.

Yerel medya organlarında, olay yerine ambulans geldiği ve bir kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisi geçildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın durumu ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız