Batı sahillerinde yaşanan ve denize çeken dalgalara kapılanların ilki dün öğle 13:00 sularında Den Haag sahillerinde kurtarılmaya çalışılan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 28 yaşındaki bir erkek oldu. 

Ardından saat 16:00 civarında bir erkek daha aynı şekilde hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde ise 50 yaşlarında bir diğer adamla, henüz yirmili yaşların sonlarındaki bir başka erkek boğuldu.

Den Haag sahillerinde kurtarılan kişi sayısı ise yüzü aştı. Kurtarma ekipleri gün boyu ve akşam saatlerinde mesailerine devam ettiler. Sahillerdeki yoğunluk geç saatlere kadar devam etti.

Kurtarma ekipleri, kırmızı bayrak yerleştirilen sahillerde denize girilmesinin çok riskli olduğunu defalarca ilan ettiler. Ancak sıcak havanın etkisi ve tehlikeyi Fark etmemenin sonucunda bu elim olaylar yaşanıyor.

Denizde yüzenleri açığa çeken bir akıntının günlerdir devam ettiğine dikkat çekiliyor. Serinlemek isteyenlere dizlerini aşan yerlerde suya girmemeleri uyarısı yapılıyor. Diz üstündeki bir derinlikte gelecek akıntı rahatlıkla bir yüzücüyü açığa çekerek boğulmasına sebep olabiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet