Ortaokullar tam kapasite ile yani herhangi bir kısıtlama olmaksızın ve maske kullanım mecburiyeti olmadan açılıyor. Tek kural öğretmenlere 1,5 metreden Fazla yaklaşılmaması!

Öğretmenler arasında yapılan bir ankete göre, %80 civarında bir çoğunluk bu durumdan oldukça endişe ediyor. Öğretmenler, kendilerinin ve öğrencilerin sağlıkları yanında, ailelerin de risk altına gireceğini belirtiyorlar. 

Anketi yapan öğretmen sendikası, 2200 üyeleri olduğunu ve çoğunluğun okulların bu şekilde tamamen açılmasının güvenli olmadığını düşündüğünü açıkladı.

Aynı şekilde Avrupa Birliği yetkilileri de Hollanda'nın tedbirsiz olarak okulları açmasından endişe ettiklerini ancak ülkenin kararlarına müdahale etme ihtimallerinin olmadığını söylüyorlar. 
Ancak maske ve mesafe kuralının öğrenciler için de geçerli olması gerektiğini de ilave ediyorlar. 

Ayrıca, öğrencilere herhangi bir tedbirin uygulanmamasının toplumun diğer kesimlerinde tedbirlere olan inanca zarar verdiği de hatırlatıldı. 

Öğretmen sendikaları bu hafta mecliste konunun tekrar görüşülecek olmasını ise çok geç olarak gördüklerini açıkladı. "Bugüne gelinmeden bu durumu öngörmeleri ve tedbir almaları gerekirdi" şeklinde ifade edilen genel kanı, hükümetin kararlarında nasıl etkili olacak, hep birlikte göreceğiz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet